הריסה - חמין חיטה
הריסה שמה בעדה הסורית, חיטה שמה בעדה הכורדית זכו. המרק הוא מחיטה. מכינים אותה בימי החורף הקרים. אמי הייתה מכינה הריסה ובשעה עשר בבוקר אנחנו אוכלים. אמי מכינה עם חזה עוף וכרעיים עוף. חמותי ז"ל הייתה מכינה אותה עם חתיכות בשר ובתוך המרק הייתה מכניסה קובה אחד גדול ממולא בשר.

מצרכים
1 כוס חיטה
2 כפות מרק עוף
1 כפית מלח
1/2 קילו בשר מספר 8
2 כרעי עוף
אופן ההכנה
הוראות הכנה
1
לשטוף את החיטה. להכניס לסיר את החיטה, העוף והבשר להוסיף ליטר מים ולבשל על אש גבוה כעשר דקות.
2
כעבור עשר דקות להוסיף 2 כוסות מים ולבשל עוד כעשר דקות אש בינונית.
3
המרק מצטמצם לכן יש להוסיף עוד כוס מים ואת התבלינים ובעזרת כף לערבב.
4
לבשל עוד חצי שעה על אש בינונית. בסיום לכבות את הגז.
5
החיטה מוכנה ללילה על הפלטה. בשעה עשר בלילה לשים את החיטה על הפלטה, סוד הטעם שלה שהחיטה מתבשלת בבישול איטי כל הלילה.
הערות:

מדידת הכוס היא בחד פעמי שתיה חמה.

המרק אמור להיות מעט מרקי ובסוף הבישול הוא נהפך למוקרם.

המים מצטמצמים בבישול ולכן חשוב לבדוק מדי פעם בבישול שיש מספיק מים.

כוכי
טעים מאוד גם עם גרונות הודו
סוזי
איך טעים! לא היו לי כרעיים אז שמתי שוקיים וכנפיים. ליקקנו את האצבעות. בול לימים קרים
טלי אדרי
שמתי חתיכות של בשר מספר 8 בפנים אחרי בישול עם פירות יבשים.. יצא מטורף
שימי
חולה על חיטה, שינוי מרענן וטעים לחמין הרגיל בשקית קוקי
שירי דיין
איי איי הזכרת לי נשכחות מסבתי עליה השלום. הכינה את זה כמו שאמרת עם קובה גדול ושטוח באמצע. טעמים ששכחתי.. ריגשת אותי כל כך.