דג סלומון ברוטב יין ולימון.
דג עם מגוון טעמים. מזה שנים שאני מכינה את המתכון הזה וכל פעם הילדים והנכדים מבקשים ממני להכינו. מתכון קל להכנה וטעים ומיוחד. מתאים לחג ושבת. הצעות להגשה: יש אופציה לשים דג בתוספת שעועית ירוקה דק מוקפצת בשמן זית. או להגישו על מצע פירה .


6 יחידות
מצרכים
לרוטב
1/2 כוס לימון סחוט טרי
3 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
5 כפות שמן זית
6 כפות שיני חתוכים לחתיכות גסות.
כוס יין לבן (חצי כוס יין לסוף האפייה)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כוס כוסברה קצוצה לפיזור על הדג לאחר האפיה
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1
בקערה עמוקה, יש לשים , שמן זית, דבש, רוטב סויה, שום, מלח ופלפל שחור לערבב היטב עד למרקם אחיד ולהשאיר בצד, לאיחוד כל טעמים.
2
את הדג יש לשטוף במים קרים, לשמן את התבנית ולסדר את חתיכות הדג בצורה מסודרת אחד ליד השני.
3
למרוח מהרוטב על הדג בעזרת כף היטב, ולעסות בעזרת האצבעות את הדג עם הרוטב עד שכל הדג ימרח היטב.
4
לשפוך בתחתית התבנית, כוס היין הלבן ולשים בתנור בחום 200 מעלות עד להזהבה (לא יותר מדי אחרת הדג יתייבש).
5
להוציא את הדג מהתנור להוסיף חצי כוס יין בתחתית הדג, לפזר עליו את הכוסברה.
הערות:

לפני פיזור הכוסברה, ממליצה למרוח שוב שמן זית על הדג בעזרת מברשת.

כוס מדידה אוניברסלית או כוס חד פעמי לשתייה חמה.
