קציצת כרובית מטוגנת
הקציצה מאוד רכה טעימה בלחמנית עם ממרחים וירקות.


12 יחידות
מצרכים
כרובית מטוגנת
1 יחידה כרובית
1 יחידה פטרוזליה קצוצה
כפית כורכום
כפית תבלין חוויג
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
3 יחידות ביצים
רבע בקבוק שמן לטיגון
3 כפות קמח
אופן ההכנה
1
לחתוך את הכרובית לפרחים ולשים בסיר.
2
למלא מים מעל גובה הכרובית, לשים כפית מלח ולהרתיח כעשר דקות או עד שהכרובית מעט רכה.
3
להוציא מיד את הכרובית. לסנן היטב מהמים החמים ומיד לשטוף במים קרים.
4
לסנן היטב ולהשאיר כעשר דקות עד שהכרובית תתקרר עט.
5
לאחר התקררות הכרובית, יש לשים בקערה ובעזרת מזלג לפורר את הכרובית לפירורים.
6
להוסיף את התבלינים, כורכום, מלח, חוויג והפלפל השחור ולערבב ולהוסיף את הקמח.
7
להוסיף את הביצים ולערבב היטב עד שכל הביצים נטמעים בכרובית. יש לטעום מעט אם המלח מספיק ואם לא להוסיף עוד קצת מלח.
8
לחמם מחבת עם שמן (בשלב הראשון לשים כוס שמן, בהמשך יכול להיות שיש צורך להוסיף).
9
לשים בכף גדולה (כף מזיגה) מהכרובית וכשהשמן חם יש לשים את הקציצה. מעט ליישר את הקציצה. (לא להזיז את הקציצה עד שמסביב הקציצה הצבע יהיה חום כהה) להפוך את הקציצה בזהירות ולטגן את הצד השני עד להשחמה.
10
לשים במגש להתקררות מעט. לחתוך פרוסת לחם או לחמנית לשים ממרח שאוהבים לשם את הקציצה עם עלה חסה, עגבנייה, ומלפפון. כמה שזה טעים.
הערות:

חשוב מאוד לא לבשל מדי את הכרובית אחרת יהיה קשה לטגן אותה. היא תהיה נוזלית מדי.

ייתכן שהבלילה קצת יבשה, אפשר להוסיף עוד ביצה אחת.
