תפוחי אדמה עם רוטב אדום, מאכל סורי "חמאד פטטה" .

תפוחי אדמה ה עם רוטב אדום. זהו מאכל חמים וטעים במיוחד שליווה את ילדותי בבית אמי ובמיוחד בחג הפסח . לצד אורז לבן מבושל. הריח הטעם והאהבה כולם עטופים ברוטב אדום. לפעמים הייתי טובלת מחלת השבת ברוטב הטעים ומתענגת בהנאה. עם השנים גם אני המשכתי להכינו לילדי שגם הם התאהבו במאכל הפשוט והטעים הזה. הוא הפך לסמל של מסורת וזיכרון .

סיר בקוטר 26 + מחבת

2 מנות

מצרכים

2 קילו תפוח אדמה

5 כפות רסק עגבניות גדושות

2 כפות כפות מרק עוף גדושות

חצי כפית כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כוס שמן קנולה - לטיגון

אופן ההכנה

אופן ההכנה

1

לקלף את התפוחי אדמה ולחתוך אותם לריבועים. (כל תפוח אדמה לחצי אח"כ רבע ואח" שליש תפוח אדמה בינוני זה מחולק ל-4 חתיכות לערך).

2

לשטוף ולשים במסננת. להוסיף כפית מלח לערבב ולהאיר להתייבשות.

3

לשים במחבת כוס שמן ולחמם את השמן עד לחימום טוב.

4

לשים את תפוחי האדמה בשני נגלות ולטגן היטב לצבע חום בהיר מכל הצדדים. לשים בתבנית ומניחים בצד עד להכנת הרוטב.

5

בסיר שמים 3 כוסות מים מהברז, רסק עגבניות, מרק עוף, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. שמים על הגז לרתיחה מערבבים מדי פעם.

6

כשזה רתח מערבבים ומנמיכים את הגז להבה בינונית, טועמים מליחות וטעם. ומוסיפים את תפוחי האדמה.

7

מבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את להבת הגז ללהבה נמוכה ומבשלים כחצי שעה.

תגובות